Kolme Tähteä Oy pähkinän kuoressa


Olemme vuonna 2014 perustettu Kempeleläinen perheyritys.

Elokuusta 2020 alkaen toimipisteemme siirtyi Oulun Kauppahalliin, Kauppatori 90100 Oulu.  Kempeleen toimipiste Ollilantiellä on suljettu. Haluamme huomioida myös vanhat paikalliset asiakkaamme. Toimitamme kakkuja ja cateringpalveluita edelleen Kempeleeseen. Kysykää tarjousta meiltä.


6.11.2014 avasimme ensimmäisen toimipisteemme, Kahvilan Kolme Tähteä . Vuoden päästä v.2015 marraskuussa toimintamme laajeni tilaus- ja ravintolatoimintaan Hotelli Pohjankievarin yhteyteen, jota pidimme pari vuotta. Nyt keskitymme kahvilatoimintaan, tilaustuotteiden valmistukseen ja pitopalveluun.


Tarjoamme palveluitamme niin yrityksille ja heidän asiakkailleen kuin paikallisille kuluttajille, lähikuntien asukkaille, urheiluseuroille, yhdistyksille, nuorille, ohikulkeville matkaajille ja turisteille.


Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaille laadukkaita kahvila-, ravintola- ja tilauspalveluita sekä tuotteita, käsintehtynä hyvistä raaka-aineista. Kotimaisuus, ekoloogisuus ja lähituotteiden hyödyntäminen kuuluu arkeemme ja yritystoimintaamme. Haluamme tällä tavoin olla tukemassa lähiseudun yritystoimintaa ja olla mukana kestävää kehityksen rattaissa.


Tarkoituksemme on tulevaisuudessa työllistää paikkakunnan nuoria ja antaa heille hyvät eväät työuralle ja rohkaista myös yrittäjyyteen. Mahdollisuuksien mukaan teemme yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa (esim. oppisopimukset ja työharjoittelut).


Me tuotamme makuelämyksiä arkeen ja juhlaan!

Yrittäjät & työntekijät

Leena Tähti
Yrittäjä, toimitus- ja talousjohtaja

''Äidin ruokaravintolasta Helsingin Töölössä Olympia Stadionin kupeesta sekä muista hänen pitämistään kuppiloista sai arvokasta oppia yrittäjyyteen ja ravintola/kahvila alaan. Isä hoiti oman työnsä ohessa lisäksi äidin firman talouden asiat, mistä tuli ensikosketus kirjanpitoon 10-vuotiaana. Sieltä ajoilta on jäänyt ajatus ja haave oman kahvila ja ravintolayrityksen perustamisesta.

Koulutus taustalla on kaupallinen peruskoulutus, kauppateknikon opintoja ja merkonomitutkinto. Olen suorittanut työpaikkaohjaajan-, useita esiintymiseen, asiakaspalveluun, neuvottelutaitoon, tietotekniikkaan, talouteen ja johtamiseen liittyviä koulutuksia/kursseja. Parasta aikaa yrittämisen ohessa opiskelen Toimitusjohtajakoulussa Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Itseopiskelu on elämäntapa työn ohessa.

Elämän varrella olen työskennelty mm. ostoreskontran esimiehenä, useina eri assistentteina, ostoavustajana, kodinsisustusosaston myyjänä, grillikioskin myyjänä, kaupan – ja kahvilan kassalla, keittiöapulaisena, siivojana ja perhepäivähoitajana sekä ollut mukana monissa muutos- ja kehitysprojekteissa.

Aikaisemmista töistä, harrastuksista sekä koulutuksista on valtavasti hyötyä oman firman perustamisessa ja sen toiminnan johtamisessa. Tykkään johtamisen ja suunnittelun lisäksi tuoda esille luovempaa puolta tilaustapahtumien, kakkujen ja ruokien teossa. Parasta on juttutuokiot asiakkaiden kanssa.

Vastapainoa yrittämiselle/työnteolle saan harrastuksista. Valokuvaus, askartelu, korujen valmistus, käsityöt, lukeminen, leipominen, kokkaus sekä puutarhanhoito ovat intohimojani. Olen myös hurahtanut yrttien maailmaan. Kasvimaallani vaan ajantaju unohtuu ja mieli virkistyy.''

Krista Tähti
Yrittäjä, varatoimitusjohtaja, ravintolapäällikkö

’’Pitkään haaveeni on ollut perustaa oma yritys, joka ois jollaki tavoin ruuan kanssa tekemisissä. Nyt ku semmonen on ja tää tunne on aivan mahtava, kun on saavuttanu sen mistä aina pienenä pysty vaan unelmoimaan.

Mulla tällä hetkellä taskussa lukionpäättötodistus ja kokin paperit. Töitä oon tehnyt opiskelujen lomassa mm. Arella, Nesteellä ja Cafe Provencessa, jossa jatkoin myös koulujen päätyttyä.

Tällä hetkellä töiden ohessa opiskelen yrittäjän ammattitutkintoa Nooran kanssa. Ja seuraavaksi ois vuorossa restonomin-koulutus.

Hienoja asioita on vapaus vaikuttaa omaan yritykseen ja sen tarjontaan. Palkitsevinta tässä työssä kuitenkin on ihanat asiakkaat ja ihmiset joiden kanssa saa päivittäin tehdä töitä, onnistumiset ja uusien elämysten löytäminen.’’

Noora Tähti
Yrittäjä, viestintä- ja markkinointijohtaja, Kahvilapäällikkö

’’Mulle tärkeintä on, et työnteko on hauskaa ja työpaikalla hyvä meininki. Nuoresta iästäni huolimatta mulla on paljon monipuolista asiakaspalveluosaamista. Valmistuin 2015 Matkailupalveluiden tuottajaksi ja ylioppilaaksi. Oon työskennelly meidän firman lisäksi myös Hotelli Pohjankievarissa, ollut myös työharjoittelussa Tietomaalla ja Kalajoella Hotelli Rantakallassa.

Yrittäjyys ja sen tuomat vastuut tuli aluksi yllätyksenä. Siinä missä ikätoverit lähti juhlimaan viikonloppua, niin minä lähin kotia käyttää koiraa ulkona ja nukkuu, että seuraavana päivänä olis virkeenä töissä. Näin kahden vuoden jälkeen oon löytäny suht hyvin tasapainon yrittäjyyden ja työnulkopuolisen elämän kanssa. Tärkeintä on vaan priorisoida asiat oikein.

Eniten nautin visuaalisesta työstä, sisustamisesta ja suunnittelusta. Toki myös työskentelen itse käytännössä kahvilassa ja ravintolassa, ko onhan ne mun tekeleet vaan niin nättejä ja hyviä.’’

Perheemme naisilla (Leena, Krista ja Noora) on vahva, luova ja monipuolinen osaaminen alan toimintaan liittyen.

Olemme työskennelleet alan yrityksissä sekä järjestäneet isoja perhejuhlia, joihin olemme itse tehneet kaikki tarjottavat. Leipomiset, ruuat jälkiruokineen ja juomat syntyvät käden käänteessä sekä esillepano ja tarjoilut ovat olleet myös hallinnassa. Olemme todella tehokas kolmikko.

Kokeilunhaluisina olemme tuottaneet monia herkullisia tuotteita ja saaneet niistä valtavasti positiivista palautetta.Kaiken tämän luovuuden, innostuksen ja hyvän halusimme myös saada muidenkin ulottuville.

Yrityksemme osaavat työntekijät ovat asiakkaita varten ja kuuntelemme heitä. Teemme työtä joustavasti yhdessä ja luovalla tavalla. Kaikilta työntekijöiltämme löytyy tarvittavat pätevyydet työskennellä yrityksessämme.Mitja

’’Tämä on työpaikka jossa on kyllä saanut tehdä kaiken laista. sähkärin hommista soppakauhan pyörittämiseen. Joka päivä opin jotakin uutta, mikä onkin yksi työpaikan parhaimpia puolia.’’

Niina
’’Työssäoppimisen kautta pääsin töihin Kolmeen Tähteen. Tykkään, että täällä työ on monipuolista ja saan oppia uutta’’