Äidin ruokaravintolasta Helsingin Töölössä Olympia Stadionin kupeesta sekä muista hänen pitämistään kuppiloista sai arvokasta oppia yrittäjyyteen ja ravintola/kahvila alaan. Isä hoiti oman työnsä ohessa lisäksi äidin firman talouden asiat, mistä tuli ensikosketus kirjanpitoon 10-vuotiaana. Sieltä ajoilta on jäänyt ajatus ja haave oman kahvila ja ravintolayrityksen perustamisesta.

Koulutus taustalla on kaupallinen peruskoulutus, kauppateknikon opintoja ja merkonomitutkinto. Olen suorittanut työpaikkaohjaajan-, useita esiintymiseen, asiakaspalveluun, neuvottelutaitoon, tietotekniikkaan, talouteen ja johtamiseen liittyviä kursseja. Parasta aikaa yrittämisen ohessa opiskelen Toimitusjohtajakoulussa Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Itseopiskelu on elämäntapa työn ohessa.

Elämän varrella olen työskennelty mm. ostoreskontran esimiehenä, useina eri assistentteina, ostoavustajana, kodinsisustusosaston myyjänä, grillikioskin myyjänä, kaupan – ja kahvilan kassalla, keittiöapulaisena, siivojana ja perhepäivähoitajana sekä ollut mukana monissa muutos- ja kehitysprojekteissa.

Aikaisemmista töistä, harrastuksista sekä koulutuksista on valtavasti hyötyä oman firman perustamisessa ja sen toiminnan johtamisessa. Tykkään johtamisen ja suunnittelun lisäksi tuoda esille luovempaa puolta tilaustapahtumien, kakkujen ja ruokien teossa. Parasta on juttutuokiot asiakkaiden kanssa.

Vastapainoa yrittämiselle/työnteolle saan harrastuksista. Valokuvaus, askartelu, korujen valmistus, käsityöt, lukeminen, leipominen, kokkaus sekä puutarhanhoito ovat intohimojani. Olen myös hurahtanut yrttien maailmaan. Kasvimaallani vaan ajantaju unohtuu ja mieli virkistyy.

- leena Tähti, Toimitusjohtaja

Pitkään haaveeni on ollut perustaa oma yritys, joka ois jollaki tavoin ruuan kanssa tekemisissä. Nyt ku semmonen on ja tää tunne on aivan mahtava, kun on saavuttanu sen mistä aina pienenä pysty vaan unelmoimaan.

Mulla tällä hetkellä taskussa lukionpäättötodistus ja kokin paperit. Töitä oon tehnyt opiskelujen lomassa mm. Arella, Nesteellä ja Cafe Provencessa, jossa jatkoin myös koulujen päätyttyä. Tällä hetkellä töiden ohessa opiskelen Seinäjoen ammattikorkeassa restonomiksi.


Hienoja asioita on vapaus vaikuttaa omaan yritykseen ja sen tarjontaan. Palkitsevinta tässä työssä kuitenkin on ihanat asiakkaat ja ihmiset joiden kanssa saa päivittäin tehdä töitä, onnistumiset ja uusien elämysten löytäminen.

- Krista Tähti

Mulle tärkeintä on, et työnteko on hauskaa ja työpaikalla hyvä meininki. Nuoresta iästäni huolimatta mulla on paljon monipuolista
asiakaspalveluosaamista. Valmistuin 2015 Matkailupalveluiden tuottajaksi ja ylioppilaaksi. Oon työskennelly meidän firman lisäksi myös  useamman vuoden Hotelli Pohjankievarissa sekä  Kalajoella Hotelli Rantakallassa.

Yrittäjyys ja sen tuomat vastuut tuli nuorena yllätyksenä. Siinä missä ikätoverit lähti juhlimaan viikonloppua, niin minä lähin kotia käyttää koiraa ulkona ja nukkuu, että seuraavana päivänä olis virkeenä töissä.  Löysin nopeasti tasapainon yrittäjyyden ja vapaa-ajan välillä. Tärkeintä oli vain priorisoida asiat. Työskenneltyäni majoitusalalla ymmärrän, sen olevan ala jossa haluan tuleivaisuudessa vaikuttaa.

Eniten nautin visuaalisesta työstä, sisustamisesta ja suunnittelusta. Parhaimmat puoleni tulevat esille, kun saan haastaa itseäni. 

Tällä hetkellä opiskelen Tampereen ammattikorkeassa restonomiksi

- Noora Tähti